Nokia (Alcatel-Lucent Belgium)

Nokia heeft mij gevraagd voor de sourcing, screening en aanwerving van IP DSLAM software design engineers, IP DSLAM test automation engineers, ASIC/FPGA design & validation engineers, hardware mechanical engineers en  hardware board design expert engineers voor de divisie Fixed Networks in Antwerpen.

Mijn belangrijkste bron van kandidaten was LinkedIn Recruiter, maar ik verwerkte ook CV's die via de website of andere kanalen werden aangereikt. Na een eerste selectie op objectieve criteria en indien nodig na overleg met interne specialisten, werden de kandidaten gecontacteerd om hun interesse te wekken. Als die positief reageerden werden interviews ingepland, zowel met de business als met de recruiter. Daarna verzamelde ik alle info en formuleerde een advies. Vaak werd dit nog overlegd met de business manager, zeker als er een salary proposal mocht opgemaakt worden.

Om de opvolging efficiënt te laten verlopen, ontwikkelde ik een opvolgsysteem in Excel en een standaard interview. Ik stimuleerde alle betrokkennen om sociale media (niet alleen LinkedIn, maar ook Facebook, Twitter,...) actiever te gebruiken om een aantrekkelijke employer brand in de markt te zetten. Ik herschreef de advertentie om meer vrouwelijke kandidaten aan te trekken. Aan het eind van mijn opdracht, zorgde ik voor een goed gedocumenteerde overdracht zodat alles efficënt kon verdergezet worden door mijn opvolger.

Stefan Vantongerloo: "We hebben Christel gekozen voor haar ervaring met sociale media, haar overtuigingskracht en het feit dat ze zich graag vastbijt in een project. De resultaten waren dan ook heel bevredigend: 17 aanwervingen in 6 maanden."

 

Nokia (Alcatel-Lucent Belgium)

Terug naar het overzicht

Contacteer mij

Heb je vragen?

Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuwe blogpost verschijnt? Wil je graag bespreken wat ik voor jou kan doen tijdens een persoonlijk gesprek? Heb je een vraag die per e-mail kan beantwoord worden?
Wat ook de reden is dat je mij wil spreken, laat hier je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Blog

Hoe kies ik een sociaal secretariaat voor mijn KMO?

Ofwel bij de aanwerving van de eerste werknemer ofwel na enkele jaren, is het nuttig om een evaluatie van enkele sociale secretariaten te doen. Een sociaal secretariaat is immers een belangrijke partner voor de KMO-bedrijfsleider, zowel voor de correcte en tijdige betaling van het loon als voor sociaaljuridisch advies bij alle mogelijke personeelsaangelegenheden.