Christel Dehaes

Christel DehaesIk ondersteun KMO’s van 5 tot 49 werknemers bij hun personeelsbeleid zodat ondernemers meer tijd krijgen om aan de groei van hun zaak te werken. Ik doe dat omdat ik geloof dat een goed personeelsbeleid een basisvoorwaarde is voor een duurzaam succesvol bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat jouw bedrijf niet duurzaam succesvol kan zijn als je niet de juiste mensen hebt en/of je zet ze niet op de best mogelijke manier in.

Je krijgt van mij geen hoogdravende filosofische beschouwingen, maar wel voldoende achtergrond om te begrijpen waarom ik een bepaalde aanpak voorstel. Kostenefficiëntie (ook door gebruik van subsidies), efficiënte uitvoering, optimalisatie van processen en tools (zowel administratief als inhoudelijk),.. zijn belangrijke criteria bij de keuze van een geschikte aanpak. Als je dat wenst, documenteer ik die aanpak zodat jij of je medewerker het ook zelf kan doen.

Tijdens mijn studies Arbeids- en Organisatiepsychologie leerde ik de basis van personeelsbeleid en sociaal recht. Ik werkte een jaar als coördinator en lesgever in de basiseducatie en 3 jaar als zelfstandige consultant in UX (user experience). In 1992 richtte ik samen met Kris Vanstappen Human Interface Group op. Na 6 maanden wierven we onze eerste medewerker aan en we groeiden tot meer dan 40 werknemers. Ik was verantwoordelijk voor alle aspecten van HR: selectie & rekrutering, vorming & opleiding, personeelsadministratie & verloning, interne communicatie & leiding geven, retentie & ontslag,... Als bedrijfsleider stond ik mee in voor het bedenken van de strategie en als HR-manager stond ik daarna zelf in voor de praktische uitvoering.

Sinds 2014 werk ik als HR-consultant voor KMO’s in verschillende sectoren. Ik ondersteun KMO’s waar de bedrijfsleider te weinig tijd of expertise heeft voor HRM of waar de persoon die zich met HRM bezighoudt tijdelijk onbeschikbaar is.

Ik blijf op de hoogte van de nieuwste inzichten in HR door mezelf voortdurend bij te scholen door het volgen van opleidingen, het lezen van boeken en nieuwsbrieven, het praten met vakgenoten tijdens allerhande events,...

Contacteer mij

Heb je vragen?

Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuwe blogpost verschijnt? Wil je graag bespreken wat ik voor jou kan doen tijdens een persoonlijk gesprek? Heb je een vraag die per e-mail kan beantwoord worden?
Wat ook de reden is dat je mij wil spreken, laat hier je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Blog

Hoe kies ik een sociaal secretariaat voor mijn KMO?

Ofwel bij de aanwerving van de eerste werknemer ofwel na enkele jaren, is het nuttig om een evaluatie van enkele sociale secretariaten te doen. Een sociaal secretariaat is immers een belangrijke partner voor de KMO-bedrijfsleider, zowel voor de correcte en tijdige betaling van het loon als voor sociaaljuridisch advies bij alle mogelijke personeelsaangelegenheden.

Tevreden klanten

Amoda

Met meer dan 10 werknemers, werd het voor Annik Van Hove, de zaakvoerder van Amoda, wel heel erg druk. Ze besloot om voor HR een beroep te doen op externe hulp. Sinds november 2016 werkt Christel Dehaes 1 dag per week als HR Consultant voor Amoda. Door een aantal taken over te dragen aan Christel Dehaes, worden die taken systematischer opgevolgd en kan Annik zich concentreren op de groei van het bedrijf.