Een HR-Audit evalueert alle onderdelen van het personeelsbeleid. Het eerste doel van de HR-Audit is om te bepalen of aan alle wettelijke verplichtingen inzake HR voldaan wordt en welke acties eventueel kunnen ondernomen worden om dit in orde te brengen. Daarnaast evalueert een HR-Audit ook de HR-processen en welke acties eventueel kunnen ondernomen worden om deze te optimaliseren.

De HR-Audit baseert zich in de eerste plaats op een aantal documenten die in elk bedrijf beschikbaar (zouden moeten) zijn. Op basis van de analyse van deze informatie, wordt daarna tijdens een interview met de verantwoordelijke voor HR meer gedetailleerde informatie verzameld over mogelijke probleemgebieden. Op basis van de beide informatiebronnen formuleer ik concrete adviezen over de te nemen acties.

Contacteer mij

Heb je vragen?

Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuwe blogpost verschijnt? Wil je graag bespreken wat ik voor jou kan doen tijdens een persoonlijk gesprek? Heb je een vraag die per e-mail kan beantwoord worden?
Wat ook de reden is dat je mij wil spreken, laat hier je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Blog

Hoe kies ik een sociaal secretariaat voor mijn KMO?

Ofwel bij de aanwerving van de eerste werknemer ofwel na enkele jaren, is het nuttig om een evaluatie van enkele sociale secretariaten te doen. Een sociaal secretariaat is immers een belangrijke partner voor de KMO-bedrijfsleider, zowel voor de correcte en tijdige betaling van het loon als voor sociaaljuridisch advies bij alle mogelijke personeelsaangelegenheden.

Tevreden klanten

Amoda

Met meer dan 10 werknemers, werd het voor Annik Van Hove, de zaakvoerder van Amoda, wel heel erg druk. Ze besloot om voor HR een beroep te doen op externe hulp. Sinds november 2016 werkt Christel Dehaes 1 dag per week als HR Consultant voor Amoda. Door een aantal taken over te dragen aan Christel Dehaes, worden die taken systematischer opgevolgd en kan Annik zich concentreren op de groei van het bedrijf.