Na een grondige analyse heb je besloten dat je een nieuwe medewerker nodig hebt. Je hebt een functieprofiel en een vacature opgesteld. En dan moet je kiezen waar je je vacature gaat publiceren. Eigenlijk moet je voor elke functie onderzoeken waar je de beste kandidaten zou kunnen vinden. Door die kanalen dan systematisch te gebruiken en te evalueren, kan je de ideale kanalen voor die functie bepalen.

Maar alvast enkele tips om te starten:

  • Begin met de kanalen waar je gratis kan publiceren: VDAB, je eigen website, de sociale media van je bedrijf of van de medewerkers,...
  • Vraag aan je huidige medewerkers of ze iemand kunnen aanbevelen. Je kan dat eventueel uitwerken tot een "refer a friend" programma waarvoor ze ook beloond worden.
  • Als er specifieke opleidingen zijn die relevant zijn, check dan of die een dienst hebben om vacatures te verspreiden onder afgestudeerden. Of zoeken zij misschien stageplaatsen? Als je een stagiair in dienst neemt, heb je alvast een medewerker met de juiste basisopleiding. Je helpt die je dan verder opleiden (dat vergt dus ook wel een investering) en misschien kan je die nadien wel aanwerven.
  • Kunnen uitzendbedrijven helpen om de beste kandidaat te vinden? Zij hebben in elk geval een grote database met beschikbare kandidaten, dus als het snel moet gaan en je zoekt geen specialist dan is dat soms de beste oplossing.
  • Je kan ook betalende advertenties plaatsen. Afhankelijk van het profiel dat je zoekt, doe je dat alleen online of ook op papier.

Er zijn nog heel wat andere mogelijkheden, waarbij je bijvoorbeeld zelf op zoek gaat naar de geschikte kandidaat in CV-databases of op sociale media.

Waar plaats ik mijn vacature om de juiste kandidaten aan te trekken?

Terug naar het overzicht

Contacteer mij

Heb je vragen?

Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuwe blogpost verschijnt? Wil je graag bespreken wat ik voor jou kan doen tijdens een persoonlijk gesprek? Heb je een vraag die per e-mail kan beantwoord worden?
Wat ook de reden is dat je mij wil spreken, laat hier je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Tevreden klanten

Amoda

Met meer dan 10 werknemers, werd het voor Annik Van Hove, de zaakvoerder van Amoda, wel heel erg druk. Ze besloot om voor HR een beroep te doen op externe hulp. Sinds november 2016 werkt Christel Dehaes 1 dag per week als HR Consultant voor Amoda. Door een aantal taken over te dragen aan Christel Dehaes, worden die taken systematischer opgevolgd en kan Annik zich concentreren op de groei van het bedrijf.