Er is de laatste tijd heel wat te doen over de discriminatie van oudere werknemers. Het aantal dossiers blijft beperkt omdat werkgevers zich meer en meer bewust worden van het belang om oudere werknemers in dienst te houden of in dienst te nemen. Een divers personeelsbestand waarin alle leeftijden vertegenwoordigd zijn, leidt tot de beste prestaties en productiviteit. Bovendien dreigen door de bevolkingsevolutie  meer en meer vacatures niet ingevuld te raken indien je oudere werknemers uitsluit.

Als je overtuigd bent dat ook oudere werknemers waardevol zijn voor jouw bedrijf, zijn er een aantal acties waardoor je er mee kan voor zorgen dat ze optimaal (blijven) functioneren:

  • Zorg voor een functiebeschrijving die competenties benadrukt en stem je selectieprocedure daarop af.
  • Zorg voor een goede introductie en aangepaste opleiding, eventueel ook financieel ondersteund door IBO, sectorfondsen, KMO-portefeuille,...
  • Zorg dat je alle financiële ondersteuning die je kan krijgen optimaal gebruikt.
  • Zorg dat je medewerkers niet langdurig hetzelfde werk doen; zo blijven ze levenslang leren en blijven ze flexibel inzetbaar in je bedrijf.
  • Denk na over de toekomst: welke competenties heb je over 2 jaar, over 5 jaar, misschien wel over 10 jaar nodig? Wat kan je nu doen om je medewerkers daarop voor te bereiden?
  • Zorg dat je medewerkers geen eenzijdig of zwaar werk doen, zonder afwisseling van taken; zo blijven ze mentaal en fysiek fit.
  • Zorg dat je medewerkers de beschikbare hulpmiddelen juist gebruiken, ook als ze zelf misschien het belang van preventie nog niet inzien. Zo blijven ze fysiek fit en krijgen ze veel minder (snel) last van ouderdomskwaaltjes.
  • Wees flexibel indien mogelijk - dat kan gaan over glijdende werkuren, over extra vrije dagen, over een privé-afspraak mogen regelen tijdens de werkuren, over thuiswerk, ...
  • Laat oudere werknemers tijdig hun kennis overdragen naar jongere werknemers - het is voor hen een uitdagende nieuwe taak en voor het bedrijf een manier om kennis in huis te houden.

Oudere werknemers zijn loyaler ten opzichte van hun werkgever dan jongeren, en blijven dus langer bij dezelfde werkgever. In hen investeren rendeert.

Oudere werknemers aanwerven

Terug naar het overzicht

Contacteer mij

Heb je vragen?

Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuwe blogpost verschijnt? Wil je graag bespreken wat ik voor jou kan doen tijdens een persoonlijk gesprek? Heb je een vraag die per e-mail kan beantwoord worden?
Wat ook de reden is dat je mij wil spreken, laat hier je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Tevreden klanten

Amoda

Met meer dan 10 werknemers, werd het voor Annik Van Hove, de zaakvoerder van Amoda, wel heel erg druk. Ze besloot om voor HR een beroep te doen op externe hulp. Sinds november 2016 werkt Christel Dehaes 1 dag per week als HR Consultant voor Amoda. Door een aantal taken over te dragen aan Christel Dehaes, worden die taken systematischer opgevolgd en kan Annik zich concentreren op de groei van het bedrijf.